Ziarul de Duminică

A zecea carte cu poveşti din Bucureşti/ de Ziarul de duminică

Editura Vremea anunţă apariţia celui  mai recent volum apărut în colecţia Planeta Bucureşti: „A zecea carte cu poveşti din Bucureşti”, de Victoria Dragu Dimitriu. Poveştile doamnelor şi ale domnilor din Bucureşti nu sunt paseism, nu sunt fuga în trecut, nu sunt un refuz al prezentului şi nici al viitorului. Ele sunt numai căutarea de sine a acelui duh ridicat viu din cenuşa incendiilor, de sub copitele cailor, de sub şenilele invadatoare, din craterele bombelor, din ruinele cutremurelor, din apele inundaţiilor, din asuprire şi din uitare, din jaf şi minciună. A duhului care îşi găseşte casa vremelnică în fiecare dintre noi, trăitorii pe aceste locuri, ne înrudeşte şi ne înnobilează.

Victoria Dragu Dimitriu a fost realizator la Redacţia Culturală a Radiodifuziunii Române. A semnat emisiunile Atlas Cultural, Eminesciana, Bucureşti, istorii scrise şi nescrise, Arhipelagul Bucureşti. A publicat volume de poezie şi romane. Din 2004 încoace, publică o serie de lucrări închinate Bucureştilor, volume de convorbiri cu locuitori ai Capitalei, care aruncă o lumină neaşteptată asupra unor detalii pitoreşti, savuroase şi adeseori importante ale istoriei urbei. Seria s-a bucurat de un succes binemeritat. „Poveşti ale doamnelor din Bucureşti”, „Poveşti ale domnilor din Bucureşti”, „Alte poveşti ale Doamnelor şi Domnilor din Bucureşti”, „Poveştile unui Domn din Bucureşti”, „Doamne şi Domni la răspântii bucureştene”, „Poveşti cu statui şi fântâni din Bucureşti”, „Povestea unei familii din Bucureşti”, „Grecenii”, „Poveşti ale comorilor din Bucureşti”, „Trei doamne cu poveşti din Bucureşti” au fost citite cu încântare şi au contribuit nu numai la buna cunoaştere a istoriei Bucureştilor, ci şi la sporirea dragostei locuitorilor pentru acest oraş neiubit şi nedreptăţit.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.