Ziarul de Duminică

7 Păcate Capitale într-o singură zi

Autor: Ziarul de Duminica

06.10.2010, 12:20 17

Cele mai "păcătoase" si mai premiate filme scurte vor fiproiectate sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 20.00, la Atelierul deProducţie, în cadrul evenimentului "ShortsUP", un proiect alAsociaţiei ORICUM şi Feeder.ro. Programul de scurtmetraje senumeşte "Păcate Capitale" şi include peliculele:
"Cashback" (r. Sean Ellis), o inovaţie vizuală confirmată de 14premii, între care pentru Cel mai bun scurtmetraj la ChicagoInternational Film Festival, la Tribeca Film Festival şi onominalizare la Oscar. Regizorul britanic Sean Ellis a mai regizatun lungmetraj omonim, care a inclus scurtmetrajul - popularitateascurtmetrajului a ramas însă mult mai mare.
"Brainstorming" (r. David Freymond), un "Matrix" alscurtmetrajelor, care ridică o întrebare incomodă: este sexul laprima întâlnire un păcat de moarte?
"Na Wewe" (r. Ivan Goldschmidt), producţie belgiană bazată înîntregime pe fapte reale - în Burundi, războiul civil provocat deura rasială a dat naştere unui genocid fioros. Filmul a obţinutPremiul Publicului la Festivalul de Scurtmetraje dinBruxelles.
Programul de două ore cu filme bune în doze mici (fiecare având dela 7 la 20 de minute) va fi completat de muzica live a celor de laBrazda lui Novac & Friends. După Brazda lui Novac, experienţaurbană ShortsUP continuă cu SEB, unul dintre cei mai cunoscuţi DJbucureşteni.
Atelierul de Producţie va fi împărţit pe zone şi decorat pentrufiecare dintre cele 7 păcate. Pereţii vor vorbi pe limba leneşilor,avarilor, trufaşilor, desfrânaţilor, lacomilor şi mânioşilor.Picturile Alexandrei Albu şi decorurile realizate de Florina Isaivor crea o atmosferă memorabilă, atât pentru spectatorii slabi deînger, cât şi pentru cei "păcătoşi". Alexandra Albu este unuldintre artiştii grafici ai avangardei bucureştene, cunoscută înspecial pentru personajul Bob, care apare în picturile şiinstalaţiile sale.
Trailerul poate fi văzut la adresa:http://shortsup.ro/ro/video/.
Biletele pentru evenimentul ShortsUP de sâmbătă pot fi cumpărate laintrare şi oferă acces la întregul program. Preţul unui bilet este20 RON. Atelierul de Producţie este situat aproape de staţia demetrou Timpuri Noi: Splaiul Unirii nr. 160.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO