7 Păcate Capitale într-o singură zi

Autor: Ziarul de Duminica 06.10.2010

Cele mai "păcătoase" si mai premiate filme scurte vor fi proiectate sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 20.00, la Atelierul de Producţie, în cadrul evenimentului "ShortsUP", un proiect al Asociaţiei ORICUM şi Feeder.ro. Programul de scurtmetraje se numeşte "Păcate Capitale" şi include peliculele:
"Cashback" (r. Sean Ellis), o inovaţie vizuală confirmată de 14 premii, între care pentru Cel mai bun scurtmetraj la Chicago International Film Festival, la Tribeca Film Festival şi o nominalizare la Oscar. Regizorul britanic Sean Ellis a mai regizat un lungmetraj omonim, care a inclus scurtmetrajul - popularitatea scurtmetrajului a ramas însă mult mai mare.
"Brainstorming" (r. David Freymond), un "Matrix" al scurtmetrajelor, care ridică o întrebare incomodă: este sexul la prima întâlnire un păcat de moarte?
"Na Wewe" (r. Ivan Goldschmidt), producţie belgiană bazată în întregime pe fapte reale - în Burundi, războiul civil provocat de ura rasială a dat naştere unui genocid fioros. Filmul a obţinut Premiul Publicului la Festivalul de Scurtmetraje din Bruxelles.
Programul de două ore cu filme bune în doze mici (fiecare având de la 7 la 20 de minute) va fi completat de muzica live a celor de la Brazda lui Novac & Friends. După Brazda lui Novac, experienţa urbană ShortsUP continuă cu SEB, unul dintre cei mai cunoscuţi DJ bucureşteni.
Atelierul de Producţie va fi împărţit pe zone şi decorat pentru fiecare dintre cele 7 păcate. Pereţii vor vorbi pe limba leneşilor, avarilor, trufaşilor, desfrânaţilor, lacomilor şi mânioşilor. Picturile Alexandrei Albu şi decorurile realizate de Florina Isai vor crea o atmosferă memorabilă, atât pentru spectatorii slabi de înger, cât şi pentru cei "păcătoşi". Alexandra Albu este unul dintre artiştii grafici ai avangardei bucureştene, cunoscută în special pentru personajul Bob, care apare în picturile şi instalaţiile sale.
Trailerul poate fi văzut la adresa: http://shortsup.ro/ro/video/.
Biletele pentru evenimentul ShortsUP de sâmbătă pot fi cumpărate la intrare şi oferă acces la întregul program. Preţul unui bilet este 20 RON. Atelierul de Producţie este situat aproape de staţia de metrou Timpuri Noi: Splaiul Unirii nr. 160.