ZF Transilvania

Spitalul de boli infecţioase şi pneumologie de 30 mil. euro de la Oradea intră în linie dreaptă

Spitalul de boli infecţioase şi pneumologie de 30 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

23.03.2021, 16:41 301

Consiliului Judeţean Bihor, în parteneriat cu primăria Oradea şi Spitalul Judeţean din Oradea, au demarat un proiect de 30 mil. euro, pentru construirea unui spital de boli infecţioase şi pneumologie, cu o capacitate de 280 de locuri, administraţia locală având intenţia de a realiza investiţia din fonduri europene. Conform proiectului, spitalul va cuprinde două secţii de boli infecţioase cu 100 de paturi, dar şi o rezervă de 50 de paturi în conservare pentru situaţii epidemice.

Spitalul va avea o secţie de pneumologie cu 100 de paturi, cu 30 de tuberculoză şi va cuprinde toate acele condiţii necesare tratării pacienţilor cu boli transmisibile, cum este şi tuberculoza sau alte boli infecţioase. Spitalul va fi o clădire care va corespunde tuturor cerinţelor secolului XXI, saloane de maximum 2 paturi, presiune negativă, în aşa fel încât transmiterea aerogenă a virusurilor sau bacteriilor să nu aibă loc, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea. De asemenea, noul spital va avea şi o secţie proprie de terapie intensivă, o secţie de imagistică, precum şi computer tomograf şi aparat radiologic. 

’’Prin hotărârea Consiliului Judeţean Bihor, nr. 180 din 16.11.2020, Judeţul Bihor a transmis în proprietatea publică a municipiului Oradea o suprafaţă de aproximativ 3 hectare teren, împreună cu clădirile de pe acest amplasament. De asemenea, prin hotărârea Consiliului Local nr. 1028 din 17.12.2020, s-a aprobat luarea unor măsuri în vederea pregătirii acestui amplasament, iar în baza acestor acte administrative şi a documentaţiilor tehnice aferente a fost emisă autorizaţia de demolare. În aceste zile se lucrează la pregătirea amplasamentului, prima etapă constând în demolarea edificatelor şi evacuarea resturilor din fostele clădiri ce au aparţinut cândva armatei, respectiv unităţii de grăniceri’’, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Oradea.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO