ZF Transilvania

Societatea de Transport Public Timişoara angajează 150 de conducători de tramvai, autobuz şi troleibuz

Societatea de Transport Public Timişoara angajează 150...

Autor: Laurentiu Cotu

31.01.2024, 17:09 73

Societatea de Transport Public Timişoara, subordonată primăriei Timişoara, are disponibile în prezent 150 de locuri de muncă pentru conducători de troleibuz, de tramvai şi conducători auto transport rutier de persoane, conform datelor existente pe site-ul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş. Societatea de Transport Public Timişoara organizează şi cursuri în vederea obţinerii permisului de conducere pentru categoria troleibuz/tramvai, potrivit unor informaţii anterioare.

Cursul este gratuit pentru cei care se angajează în cadrul Societăţii de Transport Public Timişoara în vederea obţinerii permisului de conducere, iar după terminarea cursului vor lucra în meseria de conducător de tramvai sau troleibuz. Cursanţii vor fi angajaţi în cadrul STPT ca muncitori necalificaţi, pe durata cursului.

În urmă cu trei ani, compania tură Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S. a câştigat un contract de 136,4 mil. lei (27,3 mil. euro), fără TVA, cu primăria Timişoara pentru livrarea a 44 de autobuze electrice KRS 18 EV, cu lungimea de aproximativ 18 metri, dar şi realizarea a 15 staţii de încărcare rapidă şi 44 de staţii de încărcare lentă.

Boozankaya, producător de autovehicule de transport public din Turcia, a încheiat la începutul acestui an un contract cu primăria Timişoara, care prevede livrarea a 17 tramvaie, cu o lungime de aproximativ 30 de metri şi o capacitate de transport totală de circa 251 de locuri fiecare. Valoarea totală a investiţiei se apropie de 33 milioane de euro, iar potrivit contractului, tramvaiele urmează să fie livrate în Timişoara până la finalul anului 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO