ZF Transilvania

Proiectul de peste 2 mld. euro pentru realizarea unui drum expres de 120 km între Arad şi Oradea intră în linie dreaptă

Proiectul de peste 2 mld. euro pentru realizarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

20.12.2022, 17:50 566

Primăria Oradea a anunţat că indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ’’Drum expres Arad-Oradea’’, cuprins în lista de proiecte de infrastructură de transport finanţabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, au fost aprobaţi. Drumul expres va avea 120 de kilometri, o viteză de proiectare de 140 km/h şi presupune realizarea a 70 de poduri şi podeţe, 12 noduri rutiere şi un pasaj, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 10,7 mld. lei (2,163 mld. euro), inclusiv TVA, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea. Acest drum expres a fost convenit în cadrul parteneriatului dintre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, primăria municipiului Oradea, primăria municipiului Arad, Consiliul Judeţean Bihor şi Consiliul Judeţean Arad.

’’Această colaborare între cele patru unităţi administrativ-teritoriale şi-a spus cuvântul în finalizarea acestui studiu de fezabilitate, iar colaborarea dintre noi va merge mai departe şi va duce la realizarea acestui proiect, care pentru noi este de o importanţă covârşitoare. Vom avea practic o nouă legătură cu Coridorul 4 - Pan European, ceea ce înseamnă dezvoltare pentru municipiul nostru (...), a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO