ZF Transilvania

Proiecte europene de 121,5 mil. euro pentru extinderea reţelelor de apă-canal din Ilfov

Proiecte europene de 121,5 mil. euro pentru extinderea...

Autor: Laurentiu Cotu

15.11.2022, 16:55 110

Consiliul Judeţean Ilfov în parteneriat cu localităţile Snagov, Afumaţi şi Găneasa (incluse în zona metropolitană Bucureşti) au accesat două proiecte europene în valoare totală de 121,5 mil. euro pentru extinderea reţelelor de apă-canal. Proiectele vor fi finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi vor asigura conectarea la reţeaua de apă a 25.800 de locuitori şi acces la canalizare pentru 18.600 de locuitori.

’’Continuăm investiţiile pentru conectarea României la reţeaua de apă şi canalizare, prin semnarea a două contracte cu finanţare din POIM. De această dată, beneficiare sunt zonele din proximitatea Capitalei. Anul viitor, când este programată finalizarea acestor două proiecte, locuitorii celor trei unităţi administrative - teritoriale vizate vor avea acces la servicii de alimentare cu apă la standarde conforme şi acces la canalizare. În total, contractele semnate vor aduce Ilfovului o reţea de distribuţie extinsă cu 45 km şi o reţea de canalizare extinsă cu 66 km’’, a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, într-un comunicat de presă.

Prin investiţiile cuprinse în aceste două proiecte se continuă procesul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată realizat în etapa 2007-2013 şi se propun investiţii în extinderea şi înfiinţarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în zonele rurale.

Pentru cele 5 localităţi din Snagov incluse în proiect (satele Snagov, Ghermăneşti, Ciofliceni, Vlădiceasa şi Tîncăbeşti), gradul de conectare al populaţiei din aria proiectului la servicii de alimentara cu apă va creşte de la 40% înainte de proiect, la 96 % după proiect, iar gradul de colectare şi epurare a apelor uzate va creşte de la 31% înainte de proiect, la 98% după finalizarea acestuia. Populaţia beneficiară a investiţiilor în alimentarea cu apă şi apă uzată este de 9.557 locuitori, respectiv 6.951 locuitori echivalenţi. Reţeaua de distribuţie a apei va fi extinsă cu  33,524 km, iar reţeaua de canalizare cu 33,760 km, potrivit comunicatului transmis de Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO