ZF Transilvania

Proiect european de peste 8 mil. lei pentru modernizarea iluminatului public din oraşul Rovinari, judeţul Gorj

Proiect european de peste 8 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

27.02.2023, 19:08 83

Primăria oraşului Rovinari, judeţul Gorj, a finalizat implementarea unui proiect european de 8,1 mil. lei (1,6 mil. euro), finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, ce a presupus modernizarea sistemului de iluminat public. Proiectul vizează scăderea cu peste 40% a gazelor cu efect de seră şi a consumului anual de energie electrică, reducerea cheltuielilor de exploatare şi întreţinere a sistemului de iluminat public, precum şi reducerea infracţionalităţii, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia.

Corpurile de iluminat clasice din întreg oraşul au fost înlocuite cu lămpi cu led, care consumă mult mai puţin şi au o durată mai mare de funcţionare. De asemenea, instalaţiile electrice au fost modernizate prin înlocuirea stâlpilor necorespunzători, montarea de stâlpi de iluminat noi, introducerea reţelei de iluminat public în subteran şi utilizarea unor surse regenerabile de energie în zonele în care este posibil - montarea de panouri fotovoltaice cu sistem de stocare a energiei şi utilizarea acesteia pentru iluminat. În cadrul proiectului, au fost montate aproximativ 1.050 de lămpi cu led şi 700 de stâlpi, iar reţeaua existentă a fost extinsă cu aproximativ 1,2 kilometri.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO