ZF Transilvania

Proiect european de peste 20 mil. euro pentru construcţia unui campus dedicat învăţământului dual la Buzău

Proiect european de peste 20 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

14.11.2023, 17:36 86

Primăria Buzău în parteneriat cu Universitatea ’’Dunărea de Jos’’ din Galaţi, Liceul Tehnologic ’’Dimitrie Filipescu’’ şi nouă companii din Buzău au accesat un proiect european de peste 20 mil. euro, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construcţia unui campus dedicat învăţământului dual şi tehnic superior.

Campusul va fi construit la ieşirea din Buzău spre Verneşti, pe o suprafaţă de 8 hectare şi va dispune de laboratoare de tehnologii de fabricaţie, de acţionări hidraulice şi pneumatice, de metrologie, de presare la rece, de sudare prin topire, de caracterizare termo-mecanică a materialelor polimerice, de modelare şi simulare numerică, CAD-CAE, de tehnologie de sudare prin presiune.

Totodată, vor exista şi laboratoare de ingineria produselor alimentare (biochimie, chimia alimentelor, microbiologie generală, principii de conservare, tehnologie ulei, operaţii unitare în industria alimentară, analiză senzorială, tehnologia berii, a cărnii şi a laptelui, tehnologia morăritului, tehnologia panificaţiei, tehnologii speciale de procesare, tehnologii produse făinoase şi zaharoase, tehnologia vinului şi tehnologia zahărului).

Proiectul european va fi implementat de primăria Buzău în parteneriat cu Universitatea ’’Dunărea de Jos’’ din Galaţi, Liceul Tehnologic ’’Dimitrie Filipescu’’ şi cu nouă companii din Buzău (Greentech, Voestalpine Railway Systems România, Trans Bus, Ursus Breweries, Aqua Systems Plus, Urbis Serv, Rowater Net, Romcarbon şi Bencomp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO