ZF Transilvania

Proiect european de 5 mil. euro pentru modernizarea iluminatului public în municipiul Târgu Jiu

Proiect european de 5 mil. euro pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

18.07.2022, 17:08 93

Primăria municipiului Târgu Jiu a accesat un proiect european de 24,4 mil. lei (aproximativ 5 mil. euro) în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, pentru modernizarea iluminatului public. În cadrul proiectului, va fi modernizată reţeaua de iluminat public de pe principalele artere ale municipiului, instalarea în subteran a 27 de kilometri de reţea electrică şi a 27 de kilometri de fibră optică, precum şi montarea a peste 1.000 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED.

Totodată, acolo unde este necesar, vor fi montaţi stâlpi de iluminat noi, vor fi instalate panouri fotovoltaice şi va fi implementat un sistem de management informatic al iluminatului public, care va permite primirea în timp real a datelor privind modul de comportare a corpurilor de iluminat. Investiţiile sunt implementate în cadrul Axei prioritare 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1- Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizeării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea C - Iluminat public.

’’Este unul dintre cele mai ample proiecte de modernizare a municipiului Târgu Jiu, în valoare de 5 milioane de euro, bani pe care i-am atras prin Programul Operaţional Regional. Modernizăm iluminatul public, mai ales că acest lucru înseamnă o reducere semnificativă a cheltuielilor. Costurile cu iluminatul vor scădea, astfel, cu 40%.’’, a declarat Marcel-Laurenţiu Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO