ZF Transilvania

Proiect european de 35,9 mil. lei pentru achiziţionarea de microbuze electrice destinate şcolilor din judeţul Braşov

Proiect european de 35,9 mil. lei pentru achiziţionarea...

Autor: Laurentiu Cotu

27.09.2023, 15:15 36

Consiliul Judeţean Braşov a accesat un proiect european de 35,9 mil. lei (7,2 mil. euro), finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Pilonul VI: Politici pentru noua generaţie, Componenta C15: Educaţie, ce presupune achiziţionarea de microbuze electrice destinate şcolilor din judeţ.

’’Scopul proiectului îl constituie satisfacerea nevoii existente la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Braşov, de autovehicule pentru asigurarea transportului elevilor, luând în considerare distanţele mari care sunt parcurse în prezent de elevi pe jos sau cu alte mijloace de transport, astfel încât să fie asigurat accesul echitabil la educaţie. În prezent, transportul elevilor cu mijloace dedicate este realizat, în parte, cu mijloace auto poluante. Achiziţia microbuzelor electrice este benefică atât pentru mediu, cât şi pentru comunităţile locale şi întregul judeţ’’, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Braşov.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO