ZF Transilvania

Proiect european de 30 mil. lei pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale la spitalul de urgenţă din Sibiu

Proiect european de 30 mil. lei pentru reducerea riscului...

Autor: Laurentiu Cotu

08.03.2023, 17:50 76

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, subordonat Consiliului Judeţean Sibiu, a accesat un proiect european de aproape 30 mil. lei (peste 6 mil. euro), fără TVA, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale. Obiectivul specific al proiectului este reprezentat de controlul căilor de transmitere al agenţilor etiologici ai IAAM, respectiv elementele din mediul de spitalizare (obiecte de mobilier, echipamente, instrumentar reutilizabil, aer, deşeuri). Astfel, în cadrul proiectului vor fi achiziţionate echipamentele necesare, solicitate de secţiile spitalului.

’’Infrastructura veche a cladirilor şi a dotărilor existente în acestea, circuitele necorespunzătoare şI echipamentele vechi sau lipsa unor echipamente, sunt motive pentru care prevenţia şi controlul IAAM au nevoie de noi investiţii, acesta fiind motivul principal pentru care a fost gândit acest proiect, care completează eforturile de modernizare a pavilioanelor spitalului din ultimii ani. (…) În condiţiile în care numeroase pavilioane au fost sau vor fi modernizate, este vital să avem şi echipamentele necesare pentru a preveni infecţiile nosocomiale’’, a spus  Dr. Daniel Chelcea, mangerul SCJU Sibiu, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO