ZF Transilvania

Proiect european de 25 mil. euro pentru realizarea unui campus profesional integrat în localitatea Baia Sprie, judeţul Maramureş

Proiect european de 25 mil. euro pentru realizarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

07.09.2023, 16:41 169

Consiliul Judeţean Maramureş a accesat un proiect european de 25 mil. euro, din care 21 mil. euro sunt fonduri europene prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru realizarea unui campus profesional integrat în localitatea Baia Sprie. În cadrul campusului profesional vor fi create spaţii de cazare pentru 300 de elevi şi studenţi, în 6 unităţi de cazare, o sală de sport, un bazin de înot, două terenuri de sport exterioare şi un parc pe o suprafaţă de 2 hectare. Campusul va fi realizat pe o suprafaţă totală de 34.803 mp şi va fi finalizat în septembrie 2025, potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Maramureş.

’’Cei care vor studia aici, în campusul profesional pentru învăţământ dual din Maramureş, vor putea urma şi cursuri liceale şi vor putea urma şi facultatea. Astfel, orice elev începe şcoala aici rămâne cu cel puţin o meserie’’, a declarat Ionel Bogdan, preşedintele administraţiei judeţene maramureşene, într-un comunicat de presă.

Campusul nou creat va fi pus la dispoziţia Consorţiului Regional pentru Învaţământ Dual din care fac parte: Consiliul Judeţean Maramureş, Aramis Invest, Eaton Electro Producţie, Universal Alloy Corporation Europe, Universitatea de Vest ‘’Vasile Goldiş”, Liceul Tehnologic ’’Transilvania’’, Colegiul Tehnic ’’George Bariţiu’’, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie şi şcoala ’’Lucian Blaga’’ din localitatea Fărcaşa.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO