ZF Transilvania

Proiect european de 200 mil. euro pentru construirea unui centru integrat de transplant la Cluj

Proiect european de 200 mil. euro pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

02.03.2022, 18:54 287

Consiliul Judeţean Cluj are în plan construirea unui centru integrat de transplant cu o capacitate de 280 de paturi, care să integreze facilităţile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic şi renal. Centrul va dispune de 12 săli de operaţie şi chirurgie, zone de Imagistică şi U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii şi recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale şi săli de cercetare, saloane, heliport, etc. Proiectul este inclus la finanţare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.

’’Lucrurile se îndreaptă în direcţia potrivită în ceea ce priveşte construirea la Cluj a unicului centru integrat de transplant din ţară şi din Europa de sud-est. Îmi doresc să păstrăm acest ritm intens de lucru, astfel încât în cel mai scurt timp posibil să putem lansa licitaţia de execuţie şi să demarăm lucrăile.”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.   

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO