ZF Transilvania

Proiect european de 15 mil. lei pentru modernizarea spitalului judeţean de urgenţă din Miercurea Ciuc, judeţul Harghita

Proiect european de 15 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

20.07.2023, 17:03 68

Consiliul Judeţean Harghita în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc au accesat un proiect european de aproximativ 15 mil. lei (3 mil. euro), finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, pentru extinderea, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii instalaţiilor de fluide medicale, instalaţiilor de detectare, semnalizare şi alarmare incendii, şi instalaţiilor electrice.

’’În această perioadă nu am lăsat nici un ban neaccesat, necesar dezvoltării acestei instituţii fundamentale pentru funcţionarea judeţului. Am reuşit să schimbăm direcţia pentru că mulţi ani judeţul Harghita a fost lăsat afară de la finanţări europene’’, a declarat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita’’, într-un comunicat de presă.

Investiţia presupune interveneţii tehnice pe o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 11.000 mp, tablouri electrice de distribuţie noi, modernizarea instalaţiei electrice în corpul de clădire A şi B, priză de pământ şi instalaţie de protectţie împotriva loviturilor de trăsnete, măsuri de limitare a propagării incendiului şi instalaţii de hidranţi exteriori/interiori, instalaţie de detecţie, semnalizare şi alarmare incendiu, respectiv sistem de detectare concentraţie de oxigen.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO