ZF Transilvania

Proiect european de 12,7 mil. lei pentru dotarea cu echipamente medicale performante a maternităţii din Braşov

Proiect european de 12,7 mil. lei pentru dotarea cu...

Autor: Laurentiu Cotu

21.02.2024, 17:22 53

Consiliul Judeţean Braşov a accesat un proiect european de peste 12,7 mil. lei (aproximativ 2,5 mil. euro), în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pe Componenta 12 – Sănătate, pentru dotarea cu echipamente medicale performante a maternităţii Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie ’’Dr. A.I. Sbârcea’’, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ judeţean.

Astfel, din bugetul proiectului vor fi executate lucrări de reparaţii curente şi amenajări care vor permite creşterea cu 11 paturi a capacităţii compartimentului, vor fi achiziţionate, instalate şi puse în funcţiune 23 de tipuri de echipamente medicale (însemnând 173 de bucăţi), vor fi modernizate cele 5 paturi de terapie intensivă existente prin dotarea cu 4 tipuri de echipamente medicale (în total 15 bucăţi) şi va fi îmbunătăţit programul de screening cu ajutorul a 9 tipuri de echipamente medicale. Data limită până la care proiectul trebuie implementat este 30 noiembrie 2024.

’’Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie <Dr. A.I. Sbârcea> este instituţia medicală braşoveană care beneficiază în prezent de cele mai multe proiecte cu fonduri europene, aflate în diverse stadii de implementare. Vorbim atât despre patru proiecte PNRR - incluzându-l şi pe cel privind îmbunătăţirea compartimentului de terapie intensivă neonatală, cu o valoare totală de aproximativ 40 de milioane de lei, cât şi despre proiectul de modernizare şi eficientizare energetică a clădirii noi din cadrul maternităţii, finanţat cu peste 26,5 milioane de lei prin POR 2014-2020.’’, a declarat Todorică-Constantin Şerban, preşedintele CJ Braşov, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO