ZF Transilvania

Proiect european de 11,7 mil. euro pentru achiziţionarea a 28 de autobuze electrice în Piatra Neamţ

Proiect european de 11,7 mil. euro pentru achiziţionarea...

Autor: Laurentiu Cotu

12.12.2022, 16:19 381

Consiliul Judeţean Neamţ a accesat o finanţare europeană de 57,8 mil. lei (11,7 mil. euro), în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru achiziţionarea a 28 de autobuze electrice destinate transportului public în municipiul Piatra Neamţ.

’’În prezent ne aflăm în etapa precontractuală, urmând ca în scurt timp să semnăm contractul de finanţare. Vorbim în momentul de faţă de achiziţionarea a 18 autobuze electrice, într-o primă etapă. Pentru etapa a doua, care presupune evaluarea cererii de finanţare, am solicitat alte zece autobuze electrice. Cele 18 autobuze vor avea tot atât staţii de încărcare lentă şi şase staţii de încărcare rapidă. Următoarele zece vor avea patru staţii de încărcare rapidă, care vor fi montate pe trasee, şi zece staţii de încărcare standard, în autobaza de transport public’’, a spus Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO