ZF Transilvania

Proiect european de 11,4 mil. lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Călimăneşti, judeţul Vâlcea

Proiect european de 11,4 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

10.10.2022, 18:01 86

Primăria Călimăneşti, judeţul Vâlcea, a accesat un proiect european de 11,4 mil. lei (2,3 mil. euro) pentru extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public. Investiţia va avea ca rezultat creşterea eficienţei energetice a sistemului de iluminat, datorită utilizării surselor de energie regenerabilă şi corpurilor de iluminat cu LED instalate prin proiect.

Optimizarea consumului şi controlul sistemului de iluminat public vor fi realizate prin implementarea unui sistem de telegestiune (sistem inteligent de comandă şi diagnoză care permite accesul în timp real la parametrii de funcţinare ai reţelei (starea instalaţiei, starea aparatelor de iluminat etc.). În total, vor fi iluminaţi 51 km de drumuri publice, vor fi montaţi 238 de stâlpi de diferite tipuri, dintre care 25 cu panouri fotovoltaice (pentru noul tronson, curţile interioare ale blocurilor şi trecerile de pietoni) şi vor fi instalate 1.638 de corpuri de iluminat cu surse LED.

’’Este un proiect important de modernizare a oraşului Călimăneşti, cu fonduri pe care le-am obţinut prin Programul Operaţional Regional. Modernizăm iluminatul public, ceea ce înseamnă reducerea semnificativă a cheltuielilor din bugetul local. La finalul proiectului, comunitatea va beneficia de o reţea de iluminat public modernizată în întregime, cu surse de iluminat tip LED, cu treceri de pietoni iluminate şi sistem de telegestiune pentru reglarea intensităţii şi detectarea problemelor’’, a declarat Florinel Constantinescu, primarul oraşului Călimăneşti, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO