ZF Transilvania

Proiect de peste 4 mil. euro pentru modernizarea bibliotecilor din judeţul Bihor

Proiect de peste 4 mil. euro pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

15.02.2023, 18:39 129

Consiliul Judeţean Bihor a demarat un proiect de peste 4,1 mil. euro, finanţat din fonduri europene prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componenta 7 - Transformare Digitală şi cofinanţare din bugetul local, pentru modernizarea bibliotecilor din judeţ. În judeţul Bihor sunt deschise publicului 33 de biblioteci publice, din care cea mai mare este biblioteca judeţeană ’’Gheorghe Şincai’’ din Oradea, care dispune de un fond de carte de peste 530.000 de volume.

Proiectul de investiţii presupune extinderea, renovarea, dotarea şi digitalizarea sediului central al bibliotecii judeţene ’’Gheorghe Şincai”, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Bihor, dar şi a bibliotecilor din localităţile Sânmartin, Sântandrei şi Oşorhei, ce vor fi transformate în hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale. Totodată, proiectul prevede dotarea a 26 de biblioteci din judeţul Bihor cu infrastructura necesară pentru instruirea populaţiei din medii defavorizate, în vederea obţinerii unor competenţe de bază în ceea ce priveşte operarea calculatorului.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO