ZF Transilvania

Proiect de peste 14 mil. lei pentru modernizarea iluminatului public în municipiul Timişoara

Proiect de peste 14 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

30.08.2023, 17:46 112

Primăria municipiului Timişoara a câştigat o finanţare de 6 mil. lei (1,2 mil. euro) de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), pentru modernizarea a aproape 3.000 de corpuri de iluminat public din oraş şi dotarea lor cu sistem de telegestiune. Valoarea integrală a proiectului de modernizare a iluminatului public din Timişoara (etapa 1) este de peste 14 mil. lei (2,8 mil. euro), cofinanţarea AFM reprezentând 42,6% din valoarea totală a acestuia.

’’Străzi mai sigure pentru timişoreni şi reducerea facturii la curent sunt cele două obiective principale pe care le atingem cu acest proiect. Practic, pe 64 de străzi şi bulevarde din Timişoara modernizăm întreg iluminatul stradal cu fonduri nerambursabile. E o investiţie pe care o vom simţi în anii ce vin, pentru că estimăm că factura de curent se va reduce cu peste 70% faţă de nivelul actual pentru aceste străzi. Avem în pregătire alte două proiecte mari, pentru modernizarea iluminatului public pe încă 92 de străzi şi bulevarde din oraş‘’, a declarat Dominic Fritz, primarul  Timişoarei.

Anul trecut, primăria Timişoara a modernizat iluminatul public de pe Căile Torontalului, Aradului şi Sever Bocu şi a introdus iluminat public modern în Parcul Botanic. Ambele proiecte au fost cofinanţate de AFM sau prin fonduri europene şi au avut o valoare totală de aproximativ 4 mil. lei.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO