ZF Transilvania

Proiect de 400 mil. euro pentru construirea unui spital pediatric cu o capacitate de peste 500 de paturi la Cluj-Napoca

Proiect de 400 mil. euro pentru construirea unui spital...

Autor: Laurentiu Cotu

01.09.2022, 17:42 164

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unui spital pediatric monobloc la Cluj-Napoca cu o capacitate de 515 paturi pentru spitalizare continuă, o investiţie estimată la peste 400 mil. euro. Spitalul ar urma să fie construit de la zero  pe un teren de aproximativ 17 hectare, în cartierul clujean Borhanci. Unitatea va dispune de 515 paturi pentru spitalizare continuă, 30 de paturi aferente serviciului ATI şi 51 de paturi pentru spitalizarea de zi.

’’Intenţionăm să demarăm, într-un timp cât mai scurt, licitaţia de execuţie a lucrărilor. Investiţia are o valoare totală de peste 400 de milioane de euro. Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluţie, de către o autoritate publică, va fi edificat pe un teren de aproximativ 17 hectare, în cartierul clujean Borhanci’’, a transmis Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Proiectul de investiţii va fi depus în perioada imediat următoare în vederea finanţării prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

 


 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO