ZF Transilvania

Primăria Timişoara investeşte 23 mil. euro într-un stadion de peste 10.000 de locuri

Primăria Timişoara investeşte 23 mil. euro într-un...

Autor: Laurentiu Cotu

06.03.2024, 18:17 135

Primăria Timişoara a demarat proiectul de construcţie a stadionului ’’Eroii Timişoarei’’, ce va avea  o suprafaţă de peste 10.000 mp şi o capacitate de 10.101 locuri în tribune, o investiţie de 115 mil. lei (23,1 mil. euro), finanţată din bugetul local al municipalităţii. Stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerinţele UEFA şi IFAB şi va putea găzdui inclusiv competeţii internaţionale, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Timişoara.

Pe suprafaţa de aproape 53.000 mp, primăria municipiului Timişoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri dar şi o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior şi prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces şi căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piaţă publică la evacuarea din incinta stadionului. Investiţia urmează să fie finalizată într-o perioadă de 2 ani şi 3 luni. Viitorul stadion va putea găzdui atât competeţii oficiale de fotbal, cât şi antrenamentele echipelor din centrele de copii şi juniori. De asemenea, acesta va fi o locaţie şi pentru evenimente şi concerte mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO