ZF Transilvania

Primăria Timişoara are în plan accesarea unei finanţări europene de 813 mil. lei pentru construirea unei noi maternităţi

Primăria Timişoara are în plan accesarea unei...

Autor: Laurentiu Cotu

21.12.2022, 16:55 121

Primăria municipiului Timişoara a depus o cererea de finanţare de 813 mil. lei (164,5 mil. euro), TVA inclus, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construirea unei noi maternităţi în zona Balta Verde. Proiectul are autorizaţie de construire, iar documentaţia este pregătită pentru a fi lansată licitaţia de execuţie. Contractul de finanţare prevede o cotă de 95% din fonduri europene şi de 5% din bugetul local, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Timişoara.

’’Îndeplinim toate criteriile cerute de Ministerul Sănătăţii pentru a obţine fonduri pentru construirea noii maternităţi. În plus, am depus cel mai matur proiect, practic suntem în faza în care putem începe construcţia anul viitor şi să-l finalizăm în 3 ani. Nu mai avem nevoie de avize, autorizaţii, studii sau proiecte, le avem pe toate gata’’, a spus Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara, într-un comunicat de presă.

Potrivit proiectului, noua maternitate ar urma să fie construită pe un amplasament pe strada Balta Verde şi să aibă o capacitate de 236 de paturi aranjate în saloane de unu până la patru paturi per salon. Din numărul total, 14 paturi vor fi dedicate pentru spitalizarea de zi, 18 paturi pentru ATI, 12 paturi la neonatologie şi 10 paturi pentru terapie intensivă neonatală. Maternitatea va deservi nu doar Timişoara, ci întreaga regiune, având centru de screening prenatal şi centru de screening al cancerului genito-mamar. Clădirea va avea parter, 5 etaje, dintre care unul retras, demisol şi subsol. Vor fi amenajate 95 de locuri de parcare pentru pacienţi şi personal, atât la nivel, cât şi la subsolul spitalului.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO