ZF Transilvania

Primăria Timişoara a finalizat proiectul de 170 mil. lei pentru reabilitare a 29 de kilometri din reţeaua de termoficare a oraşului

Primăria Timişoara a finalizat proiectul de 170 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

29.08.2023, 16:09 137

Primăria Timişoara a finalizat implementarea proiectul european de 170 mil. lei (peste 34 mil. euro) ce a prevăzut reabilitarea a 29 de kilometri din reţeaua de termoficare şi modernizarea a 25 de puncte termice din oraş. Pentru 14 puncte termice au fost recepţionate deja lucrările, iar pentru celelalte 11 au fost demarate procedurile în vederea efectuării recepţiei la terminarea lucrărilor, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Timişoara.

’’După 40-50 de ani în care sistemul de termoficare a fost privat de investiţii serioase, în ultimii 2 ani am reuşit să schimbăm peste 29 de kilometri de conducte şi vom continua să investim în sistem. (…). Cred că sistemul centralizat de termoficare în Timişoara are viitor şi de aceea facem investiţii masive în reţea şi capacitate de producţie’’, a spus Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara, într-un comunicat de presă.

Toate conductele aflate în proiectul de investiţie au fost schimbate, respectiv 20 de kilometri de reţea secundară şi 9 kilometri de reţea primară. În programul de retehnologizare au fost incluse lucrări de înlocuire a vanelor şi racordurilor de pe traseul magistralelor de termoficare, realizarea unui sistem de monitorizare a stării izolaţiei conductelor, construirea de cămine pe reţele secundare, astfel încât, în caz de avarii, să nu fie afectate toate blocurile alimentate la acelaşi punct termic. Valoarea totală a proiectului, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, este de 170 milioane lei (TVA inclus).

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO