ZF Transilvania

Primăria Sibiu investeşte 7,4 mil. lei în eficentizarea energetică a şcolii Regele Ferdinand

Primăria Sibiu investeşte 7,4 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

23.11.2023, 17:15 52

Primăria Sibiu a demarat un proiect de investiţii de 7,4 mil. lei (aproximativ 1,5 mil. euro), finanţat din fonduri europene nerambursabile obţinute prin PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) şi din fonduri de la bugetul local, ce presupune îmbunătăţirea eficienţei energetice a corpului vechi de clădire a şcolii Regele Ferdinand, situată în cartierul Vasile Aaron. Lucrările vor fi executate de compania sibiană NV Const şi au ca termen de realizare 11 luni de la emiterea ordinului de începere. Constructorul NV Const a avut afaceri în 2022 de 24,1 mil. lei, profit net de 7,4 mil. lei şi un număr mediu de 45 de angajaţi, potrivit informaţiilor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor.

’’În total, am depus proiecte pentru eficientizarea energetică a 10 clădiri ale unor unităţi de învăţământ, iar pentru 8 dintre acestea am obţinut deja finanţarea din fonduri europene, restul fiind încă în evaluare. Urmează să depunem alte 5 proiecte similare în cadrul Programului Regiunea Centru. La acestea se adaugă investiţii pentru construcţia de creşe şi grădiniţe noi, precum şi extinderea mai multor şcoli şi licee şi reabilitarea clădirilor existente.’’, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO