ZF Transilvania

Primăria Sibiu investeşte 11,8 mil. lei în renovare energetică a trei clădiri publice

Primăria Sibiu investeşte 11,8 mil. lei în renovare...

Autor: Laurentiu Cotu

30.05.2023, 17:28 66

Primăria Sibiu a demarat o investiţie de 11,8 mil. lei (2,4 mil. euro) ce prevede renovarea energetică a trei clădiri publice – Şcoala nr. 13 de pe str. Lungă şi două clădiri administrative ale Serviciului de Administrare a Cimitirului Municipal. Primăria Sibiu urmează să realizeze proiectului tehnic şi contractarea execuţiei lucrărilor, prin procedură de achiziţie publică.  

’’Eficienţa energetică a clădirilor publice a devenit o prioritate, fie că vorbim despre clădiri existente, care necesită reabilitare, fie despre clădiri noi, pe care le construim acum. Aceasta este importantă în primul rând pentru protejarea mediului, dar şi pentru reducerea consumului de utilităţi şi scăderea cheltuielilor. În total, am solicitat finanţare nerambursabilă prin PNRR pentru 15 clădiri ale unităţilor de învăţământ sau sedii ale serviciilor publice.’’, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO