ZF Transilvania

Primăria Sibiu cumpără 40 de autobuze pe gaz cu peste 93 mil. lei de la Uniunea Europeană

Primăria Sibiu cumpără 40 de autobuze pe gaz cu peste...

Autor: Laurentiu Cotu

09.03.2020, 16:50 101

Primăria Sibiu a câştigat un proiect european de 98 mil. lei, din care peste 93,6 mil. lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, pentru modernizarea transportului public din municipiu. Proiectul prevede achiziţionarea a 40 de autobuze alimentate cu gaz natural comprimat, de 12 şi 18 metri lungime, cu podea coborâtă, sisteme de climatizare, supraveghere video şi Wi-Fi şi un sistem de numărare a călătorilor din autobuze care va oferi o imagine despre gradul de încărcare pe traseele de transport public. Proiectul mai presupune şi achiziţia unui sistem de e-ticketing, implementareaunui sistem de informare a călătorilor, atât în autobuze, cât şi în staţii, realizarea unei aplicaţii mobile, dar şi a unei staţii de încărcare cu gaz natural comprimat.

’’Prin acest proiect vom reuşi să modernizăm întreaga flotă de autobuze a Tursib-ului (Compania de transport public Sibiu). După achiziţia prin prezentul proiect a celor 40 de autobuze alimentate cu gaz, după intrarea în uz a celor 9 autobuze electrice pentru traseele 5 şi 13 şi a celor 5 microbuze electrice care vor asigura transportul în centrul istoric, vom avea suficiente autobuze pentru a începe implementarea traseelor speciale pentru transportul elevilor către şcoală’’, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

  

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO