ZF Transilvania

Primăria Sibiu a accesat o finanţare europeană de 32,7 mil. lei pentru un centru de colectare a deşeurilor

Primăria Sibiu a accesat o finanţare europeană de 32,7...

Autor: Laurentiu Cotu

14.03.2023, 18:21 98

Primăria Sibiu a câştigat o finanţare europeană de 32,7 mil. lei (6,6 mil. euro) pentru construcţia celui de-al doilea centru de colectare separată a deşeurilor prin aport voluntar, pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi. Centrul va primi deşeuri menajere (deşeuri reciclabile şi biodeşeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale de la case sau de pe platformele din zonele de blocuri) şi deşeuri cu fluxuri şi gestionare specilă (voluminoase, din construcţii şi demolări, echipamente electrice şi electronice, precum şi baterii uzate, deşeuri periculoase, din lemn şi mobilier, deşeuri textile, anvelope uzate, deşeuri de cadavre animale, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Sibiu.

Amenajarea centrului va presupune construcţia unor platforme şi a unei hale de procesare, amplasarea unor containere şi a unei camere frigorifice, amplasarea unui cântar pentru autovehiculele de mare tonaj, precum şi echiparea cu utilaje pentru gestionarea deşeurilor primite. În luna decembrie 2022, primăria Sibiu a obţinut alte 4,5 milioane de lei pentru amenajarea unui centru de aport voluntar al deşeurilor mai mici ca dimensiuni, cu o suprafaţă de 4.000 mp. De asemenea, în acelaşi domeniu, primăria Sibiu a primit finanţare europeană de 12,5 milioane de lei pentru amenajarea a 110 insule ecologice digitalizate în zonele de blocuri pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO