ZF Transilvania

Primăria Sebeş, judeţul Alba, a investit 8,5 mil. lei în construcţia unei creşe şi a unei grădiniţe cu program prelungit

Primăria Sebeş, judeţul Alba, a investit 8,5 mil. lei...

Autor: Laurentiu Cotu

08.11.2023, 16:41 70

Primăria muncipiului Sebeş, judeţul Alba, a finalizat o investiţie de aproximativ 8,5 mil. lei (1,7 mil. euro), finanţată atât din bugetul local cât şi din fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), ce a prespus construcţia şi dotarea unei creşe şi a unei grădiniţe cu program prelungit, pentru 74 de preşcolari.

În vederea realizării acestui proiect, primăria municipiului Sebeş a obţinut o finanţare nerambursabilă de 2,5 milioane lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, diferenţa fiind asigurată de la bugetul local. Suprafaţa construită este de 468 mp, iar cea desfăşurată de 936 mp. Creşa, în care au fost primiţi 32 de copii, este situată la parterul clădirii, iar grădiniţa cu program prelungit se regăseşte la etaj, fiind înscrişi aici 42 de copii. La fiecare nivel au fost amenajate săli de clasă, dormitoare, spaţii de joacă şi de servire a mesei, spaţii pentru asistenţă medicală, spaţii tehnico-gospodăreşti şi administrative, spaţii pentru personalul educativ. Au fost amenajate şi locuri de joacă exterioare, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Sebeş.

’’Până nu demult, în acest loc se afla o veche centrală termică şi un depozit de cărbune. Astăzi, totul a prins viaţă şi culoare. Atunci când reuşim să vedem finalizate proiectele pe care le-am scris începând cu anul 2016, în special proiectele care vizează învăţământul, suntem optimişti şi avem încredere în viitorul Sebeşului. Avem o nevoie acută de spaţii pentru educaţia preşcolarilor, tocmai de aceea vom continua investiţiile cu o nouă creşă în cartierul Aleea Parc”, a declarat Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeş, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO