ZF Transilvania

Primăria Oradea investeşte peste 73 mil. lei în realizarea unui centru de transport intermodal

Primăria Oradea investeşte peste 73 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

24.05.2023, 17:33 714

Primăria Oradea a demarat un proiect de investiţii de 73,2 mil. lei (14,8 mil. euro), din care 48,1 mil. lei (9,7 mil. euro) sunt bani nerambursabili prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, Axa prioritară 2, pentru realizarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transport rutier şi feroviar în zona gării CFR Episcopia Bihor.

Proiectul prevede construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare, acestea urmând să fie utilizate pentru încărcarea şi descărcarea mărfurilor ce vor fi transportate prin intermediul acestui centru intermodal. Obiectivul mai presupune construirea unei platforme de beton între cele două linii de cale ferată, o clădire administrativă de tip container în care să se desfăşoare partea logistică, parcare pentru camioane, împrejmuirea terminalului intermodal, iluminat şi racordul la utilităţI, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

’’Proiectul tehnic de execuţie este finalizat, iar lucrările sunt în etapa de achiziţie publică. Se estimează că acestea vor începe în luna iunie şi trebuie finalizate până la sfârşitul anului 2023. Municipiul Oradea va deveni un hub pentru transportul de mărfuri datorită faptului că este situat în apropiere de Autostrada Transilvania şi de viitorul drum expres Oradea-Arad, iar calea ferată Cluj-Napoca - Oradea - Episcopia Bihor urmează să fie electrificată şi modernizată. Centrul intermodal va fi conectat, de asemenea, printr-un drum de legătură cu E60/DN1, iar prin implementarea proiectului va creşte potenţialul economic al oraşului şi implicit al zonei la nivelul întregii regiunii Nord-Vest’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

   

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO