ZF Transilvania

Primăria municipiului Zalău a investit peste 16 mil. lei în modernizarea iluminatului public

Primăria municipiului Zalău a investit peste 16 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

30.11.2023, 14:56 27

Primăria municipiului Zalău a finalizat implementarea unui proiect european de 16,3 mil. lei (aproximativ 3,3 mil. euro), finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, ce a prevăzut modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public. În cadrul acestui proiect au fost înlocuite corpurilor de iluminat de pe stâlpii existenţi, pe 66 de străzi, însumând 952 de aparate de iluminat bazate pe tehnologie LED, au fost realizate reţele de iluminat public noi, pe  10 străzi, au fost montaţi 263 de stâlpi metalici şi 36 de cabine de telegestiune. În total, 34 km din reţeaua de iluminat public din Zalău a fost înlocuită (modernizată).

Lucrările au fost realizate de asocierea dintre companiile Neon Lighting din Cluj-Napoca (lider de asociere) şi EDS Electric Baia Mare, Electromen, Căpleni, jud. Satu Mare şi  Electro-Ursa Servcom Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, în calitate de asociaţi. Acest proiect pentru modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public se alătură celui din prima etapă, ambele proiecte fiind finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. În momentul de faţă, se află în diferite stadii încă două etape de modernizare a sistemului de iluminat public din municipiul Zalău, finanţate prin Administraţia Fondului de Mediu, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Zalău. Valoarea totală a celor patru contracte privind modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public din municipiu este de 43,3 mil. lei, sumă atrasă din fonduri europene şi naţionale.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO