ZF Transilvania

Primăria Iaşi a investit 2,7 mil. euro în consolidarea şi reabilitarea Muzeului de Istorie Naturală

Primăria Iaşi a investit 2,7 mil. euro în consolidarea...

Autor: Laurentiu Cotu

24.01.2024, 16:45 61

Primăria Iaşi a finalizat implementarea unui proiect de investiţii de 13,3 mil. lei (aproximativ 2,7 mil. euro), finanţat din fonduri europene, ce a presupus consolidarea şi reabilitarea Muzeului de Istorie Naturală. Totodată, în cadrul proiectul au fost achiziţionate şi dotările specifice (mobilier, vitrine şi echipamente), astfel încât edificiu să reintre cât mai curând în circuitul cultural al oraşului.

Muzeul de Istorie Naturală a fost înfiinţat în 4 februarie 1834, fiind primul de acest fel din Principatele Române. Interiorul clădirii include biblioteca şi sala de conferinţe ale Societăţii de Medici şi Naturalişti, trei săli cu expoziţii de mamifere, două săli adăpostind colecţii ştiinţifice, o sală cu expoziţie de păsări, o sală cu expoziţie de nevertebrate inferioare, o sală cu expoziţie de nevertebrate şi insecte, o sală cu expoziţie mineralogie-paleontologie, precum şi sala cu caracter istoric ’’Alexandru Ioan Cuza’’. În ziua de 3 ianuarie 1859 în aceasta din urmă a fost decisă candidatura ca domn al Moldovei a colonelului Alexandru Ioan Cuza, eveniment care a însemnat declanşarea procesului Unirii Principatelor Române şi preambulul creştrii Statului Naţional Unitar Român.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO