ZF Transilvania

Primăria Deva a investit 5,3 mil. euro în modernizarea centrului istoric al muncipiului

 Primăria Deva a investit 5,3 mil. euro în modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

08.05.2023, 17:27 859

Primăria Deva a finalizat o investiţie de 26,1 mil. lei (peste 5,3 mil. euro) ce a presupus lucrări de amenajare a zonei pietonale a centrului istoric al municipiul. Întregul spaţiu cuprins între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi Piaţa Unirii până la strada Lucian Blaga a fost pavat cu piatră naturală, s-au amenajat zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat public modern şi eficient. Cablurile aeriene (electrice, telefonie, internet) au fost introduse în subteran, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

’’A fost amplasat mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, jardiniere), rasteluri pentru biciclete, cişmele. A fost instalat un sistem de reducere a circulaţiei în zonă (piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto) şi un sistem inteligent de parcare. În Piaţa Unirii s-a redesenat zona verde din scuarul existent. Spaţiul verde din zona centrului istoric a crescut cu un procent de peste 30%’’, se arată într-un comunicat de presă al primăriei Deva. Perioada de garanţie pentru acest obiectiv de investiţii este de 5 ani de la recepţia, la terminarea lucrărilor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO