ZF Transilvania

Primăria Deva a câştigat un proiect european de 6 mil. euro pentru construirea unui bazin semiolimpic de înot

Primăria Deva a câştigat un proiect european de 6 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

18.10.2022, 17:57 85

Primăria municipiului Deva a câştigat un proiect european de 30 mil. lei (6 mil. euro) pentru construirea unui bazin semiolimpic de înot de 25x15,4 metri şi cu şase culoare de înot. În zona etajului vor fi amplasate gradene (tribune) pentru spectatori cu o capacitate de 124 de locuri, o sală de forţă şi una pentru gymnastică aerobică, vestiare pentru public diferenţiate pe sexe şi vestiare pentru antrenori, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Deva.

În subsolul clădirii bazinului de înot se vor instala  pompe de căldură, astfel încât jumătate din energia necesară funcţionării bazinului de înot să poată fi obţinută din resurse regenerabile. Proiectul pre­vede şi construirea clădirii propriu-zisă a bazinului, alei ca­rosabile, parcare şi spaţii verzi. Bazinul va putea fi folosit atât în scop didactic, de către elevii care vor să înveţe să înoate, dar şi în scop de agrement.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO