ZF Transilvania

Primăria Cluj-Napoca investeşte 2 mil. euro în amenajarea malurilor lacului din cartierul Gheorgheni

Primăria Cluj-Napoca investeşte 2 mil. euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

19.09.2023, 18:42 1283

Primăria Cluj-Napoca va investi 9,9 mil. lei (2 mil. euro), TVA inclus, în amenajarea malurilor lacului I Gheorgheni, ecologizare, lucrări de captare, recirculare şi oxigenare a lacului şi amplasarea unei fântâni arteziene pe luciul de apă. Suprafaţa terenului inclus în proiect este de 61.903 mp. Obiectivul de investişii include amenajarea malului nord-vestic şi a malului nord-estic din zona lacului I Gheorgheni, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Cluj-Napoca.

’’Principalele intervenţii incluse în proiect sunt: amenajare fântână arteziană în locul celei existente, relocare debarcader, construire pavilion de mici dimensiuni, înlocuire mijloace de plimbare pe lac cu altele noi - hidrobiciclete, bărci cu vâsle, seabike-uri, stand-up paddle boarduri - amenajare două pontoane noi. De asemenea, pe zona de mal din proximitatea caselor de locuit sunt prevăzute platforme de pescuit. Lucrări de ecologizare a lacului, lucrări de captare a apei, recirculare şi oxigenare se vor efectua tot în cadrul proiectului de modernizare’’, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Cluj-Napoca.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO