ZF Transilvania

Primăria Braşov investeşte 15,6 mil. lei într-o grădiniţă cu 240 de locuri şi facilităţi pentru copiii cu deficienţe de vedere

Primăria Braşov investeşte 15,6 mil. lei într-o...

Autor: Laurentiu Cotu

19.02.2024, 17:17 60

Primăria Braşov a demarat o investiţie de 15,6 mil. lei (3,1 mil. euro), fără TVA, finanţată din fonduri de la bugetul local, pentru construcţia unei grădiniţe cu o capacitate de 240 de locuri, în zona nouă a cartierului Tractorul. Gradiniţa va asigura şi facilităţi pentru copiii cu deficienţe de vedere - marcaje tactile de ghidare, indicatoare scrise în limbaj braille, treceri dintr-o încăpere în alta fără prag.

Primăria Braşov a semnat contractul de proiectare şi execuţie cu asocierea dintre companiile ICCO Facility Management din Braşov şi Tekton Engineers & Partners din Bucureşti, termenul maxim pentru finalizarea lucrărilor fiind de 24 de luni, din care etapa de proiectare este de 6 luni, iar execuţia lucrărilor poate fi realizată în 18 luni, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

’’Braşovul derulează cel mai amplu proiect de construire de infrastructură dedicată educaţiei ante şi preşcolare şi are în acest moment, în diferite stadii de implementare, creşe şi grădiniţe în toate cartierele unde există o astfel de cerere. Obiectivul nostru este ca în câţiva ani, toţi copiii din Braşov, indiferent de cartierul în care locuiesc, să aibă un loc la grădiniţă, iar cei de peste 2 ani un loc la creşă.’’, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO