ZF Transilvania

Primăria Braşov a investit 16,4 mil. lei într-un terminal de transport urban cu 12 peroane

Primăria Braşov a investit 16,4 mil. lei într-un...

Autor: Laurentiu Cotu

08.02.2024, 17:50 102

Primăria Braşov a finalizat un proiect de investiţii de 16,4 mil. lei (3,3 mil. euro) ce a presupus realizarea unui terminal de transport urban cu 12 peroane, dintre care 4 vor fi dotate cu staţii electrice cu încărcare rapidă. Proiectul face parte din strategia municipalităţii de transformare a transportului în comun în principala alternativă de mobilitate urbană, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

Platforma carosabilă asigură locul pentru oprirea a 12 autobuze, respectiv 9 locuri pentru autobuze cu lungime maximă de 13 metri şi 3 locuri pentru autobuze articulate cu lungime de 18 metri. Dintre acestea, 4 locuri sunt destinate încărcării autobuzelor electrice şi sunt echipate cu staţii de încărcare. Amplasamentul a fost prevăzut şi cu 7 locuri de parcare pentru autoturismele persoanelor cu dizabilităţi. Suprafaţa totală a acestui terminal este de 7.500 mp, suprafaţă ce include autogara şi peroanele, zona verde, aleile şi locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi. Lucrările au fost executate de asocierea dintre companiile braşovene Romfit Grup (lider) şi Har&H.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO