ZF Transilvania

Primăria Braşov a accesat o finanţare europeană de peste 24 mil. euro pentru achiziţia a 50 de autobuze electrice

Primăria Braşov a accesat o finanţare europeană de...

Autor: Laurentiu Cotu

09.02.2023, 18:30 1640

Primăria Braşov a câştigat un proiect european de 24,3 mil. euro, finanţat în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru achiziţionarea a 50 de autobuze electrice cu lungimea de 10 metri şi pentru montarea a 18 staţii de încărcare rapidă şi a 50 de staţii de încărcare lentă. În perioada următoare, municipiul Braşov va demara procedura de achiziţie pentru a selecta furnizorul vehiculelor.

’’Braşovul stă cel mai bine din România în ceea ce înseamnă mijloace de transport electrice, iar perspectivele de trecere spre un transport 100% electric sunt tot mai aproape de realitate. Avem acum asigurată finanţarea pentru încă 50 de autobuze electrice - 73 în total prin PNRR -care li se adaugă celor deja achiziţionate prin alte programe de finanţare nerambursabilă. Flota verde a Braşovului ajunge, astfel, la peste 200 de mijloace de transport în comun prietenoase cu mediul’’, a spus Allen Coliban, primrul municpiului Braşov, într-un comunicat de presă.

În acest moment, în municipiul Braşov sunt în circulaţie 52 de autobuze electrice cu lungimea de 12 metri şi 8 de 10 metri, ambele fiind marca SOR, Cehia, 51 de troleibuze cu lungimea de 18 metri, marca Solaris, Polonia, şi 10 autobuze hibrid cu lungimea de 12 metri, marca Mercedes. La acestea se adaugă cele 12 autobuze electrice cu lungimea de 18 metri, produse de compania Karsan, Turcia şi autobuzele Menarini, cu motorizare Euro 6.

    

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO