ZF Transilvania

Pimăria Timişoara a accesat un proiect european de 4,7 mil. euro pentru reabilitarea termică a clădirilor spitalului municipal

Pimăria Timişoara a accesat un proiect european de 4,7...

Autor: Laurentiu Cotu

09.02.2023, 19:30 104

Primăria Timişoara a accesat un proiect european de peste 23 mil. lei (4,7 mil. euro), finanţat

prin Componenta C5 - Valul Renovării - din Planul Naţional Redresare şi Rezilienţă (PNRR) 2020-2026, pentru eficientizarea energetică a clinicilor noi de la Spitalul Municipal de Urgenţe.

’’Acum că avem asigurată finanţarea, finalizăm proiectarea şi trecem la organizarea licitaţiilor pentru execuţie ca să schimbăm condiţiile şi confortul termic în aceste clădiri. (...) În ultimii doi ani am reuşit să câştigăm proiecte de peste jumătate de miliard de lei fonduri europene cu care îmbunătăţim condiţiile de viaţă ale timişorenilor’’, a spus Dominic Fritz, primarul Timişoarei, într-un comunicat de presă.

Eficientizarea energetică de la clinicile noi vizează mai multe intervenţii precum anveloparea exterioară, reabilitarea reţelei de apă caldă de consum, modernizarea sistemului de climatizare şi ventilare mecanică şi realizarea unui sistem de management energetic integrat al clădirii. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru încălzirea apei de consum şi pentru iluminatul clădirii. Primăria municipiului Timişoara are contracte de finanţare semnate pentru 19 obiective de investiţii în valoare de aproape 570 de milioane de lei prin fonduri europene în ultimii 2 ani.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO