ZF Transilvania

O asociere condusă de Construcţii Erbaşu a finalizat 80% din centura Oradiei, investiţie de 36 mil. euro

O asociere condusă de Construcţii Erbaşu a finalizat...

Autor: Laurentiu Cotu

24.01.2024, 16:11 206

Construcţii Erbaşu, una dintre cele mai mari companii de construcţii din România, controlată de antreprenorul local Cristian Erbaşu, în asociere cu Vahostav-SK Bratislava (Slovacia) - sucursala Oradea, Drumuri Orăşeneşti şi Procons Group (ambele din Oradea), au finalizat în prezent 80% din lucrările la drumul de legătură dintre municipiul Oradea şi localitatea Sânmartin, investiţie de 177,2 mil. lei (36 mil. euro), inclusiv TVA. Proiectul se realizează printr-un parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean Bihor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar finanţarea obiectivului se face din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Drumul de legătură între municipiul Oradea şi comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km şi bretele de legătură cu DN76 şi localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Traseul porneşte de pe strada Iancu de Hunedoara, din Oradea, şi continuă de-a lungul pârâului Peţa, spre Băile 1 Mai. Ocoleşte Băile Felix şi revine în DN 76 la ieşirea din staţiune spre Beiuş, înainte de a vira spre localitatea Cordău. Platforma drumului va avea o lăţime de 10 metri. Şoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lăţime de 3 metri şi va cuprinde: 3 poduri, 2 pasaje, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podeţe şi 5 intersecţii giratorii, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Bihor.

’’Deschiderea circulaţiei în luna mai 2024 va descongestiona tranzitul prin Sânmartin. Atât cei care circulă pe relaţia Beiuş-Deva, pe centura Oradea, dar şi cei care locuiesc în comuna Sânmartin, vor avea de câştigat - timp, circulaţie mai sigură şi mai puţină poluare’’, a spus Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Construţii Erbaşu, controlată de omul de afaceri Cristian Erbaşu, a avut în 2022 afaceri de peste 1 miliard lei, marcând cele mai mari venituri din istoria companiei. De asemenea, prin aceste rezultate, compania a intrat în liga companiilor antreprenoriale cu venituri de peste 1 miliard lei.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO