ZF Transilvania

O asociere condusă de CON-A Operations, deţinută de Mircea Bulboacă, va costrui noul spital judeţean de urgenţă din Sibiu pentru 428 mil. euro

O asociere condusă de CON-A Operations, deţinută de...

Autor: Laurentiu Cotu

13.06.2023, 17:56 1205

O asociere condusă de CON-A Operations, companie deţinută de antreprenorul Mircea Bulboacă, a câştigat licitaţia pentru atribuirea contractului de construire şi echipare medicală a noului spital judeţean de urgenţă Sibiu, cu o valoare licitată de 2,105 mld. lei, fără TVA, (aproximativ 428 milioane de euro), potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Sibiu.

Pentru realizarea acestui proiect de investiţii au fost depuse două oferte, de către două asocieri de companii, conduse de CON-A Operations, respectiv Özaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS din Turcia. Rezultatul licitaţiei poate fi contestat în termen de 10 zile de la data comunicării rezultatelor prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, potrivit comunicatului trasmis de CJ Sibiu. La asocierea condusă de CON-A Operations au aderat alte 62 de firme în calitate de ofertanţi sau subcontractori, printre acestea aflându-se şi firmele sibiene CON-A, CON-A Productions, CON-A Mep, Condesign, Gama IT, Sobis şi Electro-Con Impex.

Potrivit prevederilor din caietul de sarcini, CON-A Operations va trebui să execute lucrările de construire a celor 4 corpuri de clădire ale noului spital, fiecare având 5 etaje şi însumând 805 paturi destinate spitalizării continue pentru adulţi şi copii şi 90 de paturi spitalizării de zi. La finalul acestor lucrări, va urma achiziţionarea, instalarea şi punerea în funcţiune a întregii aparaturi medicale. Suprafaţa desfăşurată a construcţiei este de 120.570 mp, termenul de execuţie, predare şi recapţie fiind de 35 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

În portofoliul grupului CON-A se află şi alte obiective din domeniul medical: spitalul orăşenesc ’’Sf. Spiridon’’ Mioveni, extinderea spitalului judeţean Alba-Iulia, centrul medical Ares Cluj-Napoca, centrul de cercetare şi producţie soluţii perfuzabile B. Braun din Sânandrei, Timiş. CON-A a executat şi lucrări de infrastructură sportivă (stadioanele din Sibiu, Craiova şi Târgu Jiu, Cluj Arena şi Sala Polivalentă din Cluj), business (Centrul de Afaceri Sibiu), turism (Hotel Ramada Sibiu), industrie (fabrici de componente auto în Sebeş, Jucu şi Blaj) şi comerţ  (centrul comercial Cora Constanţa). De asemenea, CON-A Operations este liderul asocierii de firme care în prezent modernizează şi extinde terminalul aeroportului din Sibiu, investiţie a cărei valoare actualizată este de aproximativ 55,3 milioane euro (fără TVA), cu termen de finalizare 29 decembrie 2023.

Constructorul CON-A din Sibiu a ajuns la un portofoliu de proiecte construite în valoare de 1,5 miliarde de euro, aproximativ 130 dintre acestea fiind fabrici predate la cheie. Cel mai recent inaugurată este fabrica de senzori pentru automotive IFM din Sibiu, a doua unitate ridicată pentru acest beneficiar.

Grupul CON-A are peste 1.000 de angajaţi, o cifră de afaceri de 140 de milioane de euro în anul 2022 şi deţine la Sibiu şi la Mârşa, în acelaşi judeţ, propriile unităţi de producţie industrială pentru realizarea ele­men­telor prefabricate din beton, confecţii metalice, tâmplărie de aluminiu şi sticlă. Începând din acest an, grupul are şi o firmă care furnizează servicii de mentenanţă a clădirilor, CON-A Facility Management. Anul trecut, compania a finalizat două proiecte publice de amploare - Arena de la Sibiu (Stadionul Municipal, investiţie de 43 mil. euro) şi Sala Polivalentă de la Piteşti (investiţie de 20 mil. euro).

Grupul CON-A deţine mai multe companii, iar din 2020 CON-A Operations este entitatea prin care este raportată cea mai mare parte a activităţii grupului. Compania este deţinută, potrivit platformei Termene.ro, de CON-A SRL (care are pachetul majoritar de 51% din acţiuni), alături de Mircea Bulboacă (10%), Narcis Sorin Cristea (10%), Adrian Oros (8%), Cristian Bulboacă (6%), Anamaria Bulboacă Negrean (4%), Maria Croitorescu (4%), Vasile Horaţiu Ghilea (4%) şi Constantin Cristian Maniţiu (3%). CON-A este unul dintre cei mai mari constructori activi pe piaţa din România, concurând cu businessuri precum Bog’Art, deţinut de familia Doicescu, PORR şi Strabag, parte a unor grupuri austriece, Construcţii Erbaşu (Cristian Erbaşu), Hidro­construcţia şi altele.laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO