ZF Transilvania

Investiţii de peste 82 mil. lei în dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare din judeţul Cluj

Investiţii de peste 82 mil. lei în dezvoltarea...

Autor: Laurentiu Cotu

20.02.2023, 18:42 266

Consiliul Judeţean Cluj a investit în ultimii zece ani, din surse proprii, peste 82 mil. lei (16,7 mil. euro) pentru proiecte de alimentare cu apă şi canalizare în 35 de localităţi clujene. Principalele lucrări de investiţii realizate şi recepţionate în acest interval de timp au vizat înfiinţări de noi reţele şi extinderi ale conductelor de apă pe o lungime totală cumulată de 215 km. De asemenea, au fost realizate şi lucrări de introducere a canalizării, pe o lungime de peste 25 km. Pentru  jumătate dintre proiectele implementate au fost construite 36 de noi staţii de pompare a apei potabile şi uzate. 

’’Sunt investiţii importante ce au adus numeroase beneficii în comunităţile vizate. Acestea au avut rolul de a veni în completarea marilor proiecte din fonduri europene derulate de Compania de Apă Someş. Vom continua să alocăm fonduri din bugetul Consiliului Judeţean, astfel încât toţi cetăţenii judeţului să beneficieze de aceste facilităţi’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO