ZF Transilvania

Investiţie de peste 2,6 mil. lei pentru achiziţionarea unor noi echipamente medicale la spitalul de boli infecţioase din Cluj-Napoca

Investiţie de peste 2,6 mil. lei pentru achiziţionarea...

Autor: Laurentiu Cotu

27.09.2023, 15:07 27

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a achiziţionat noi aparaturi şi echipamente medicale în valoare de 2,6 mil. lei (523.000 de euro). Astfel, în dotarea unităţii medicale au intrat două ecografe doppler cu două sonde, o masă de operaţie mobilă, patru dispozitive de măsurare a indicelui gleznă-braţ, un sistem de ultrafiltrare simplificată şi două densitometre, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Cluj.

De asemenea, la spitalul de boli infecţioase din Cluj-Napoca au mai ajuns o lampă dublă pentru operaţie, o masă de examinare şi terapie, un oftalmoscop, un spirometru, o masă Mayo, precum şi un sistem pneumatic pentru transportul bidirecţonal de recipiente, medicaţie şi documente.

’’Sunt investiţii absolut necesare pentru creşterea calităţii actului medical şi desfăşurarea activităţilor în condiţii optime. Echipamentele medicale de înaltă tehnologie vor facilita examinarea, diagnosticarea şi tratarea persoanelor care se adresează instituţiei spitaliceşti.’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO