ZF Transilvania

Investiţie de peste 15 mil. lei pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalul de Urgenţă pentru Copii ’’Sf. Maria’’ din Iaşi

Investiţie de peste 15 mil. lei pentru dotarea cu...

Autor: Laurentiu Cotu

17.10.2023, 17:41 64

Consiliul Judeţean Iaşi a finalizat un proiect de investiţii de peste 15 mil. lei (3 mil. euro) pentru dotarea cu aparatură de ultimă generaţie atât pentru sălile de operaţie, laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, cât şi pentru blocul alimentar şi serviciul de spălătorie a Spitalul de Urgenţă pentru Copii ’’Sf. Maria’’.

’’Cu o investiţie totală de peste 15 milioane de lei, procedura de achiziţie a început încă din luna decembrie a anului trecut, cu clauză suspensivă, iar în acest moment toată aparatura se află în curs de livrare şi instalare. Investiţiile sunt realizate, în principal, cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi. Astfel, unitatea medicală ieşeană devine singura din zona Moldovei care va avea în dotare un computer tomograf ultramodern cu modul cardiac special destinat copiilor, pentru diagnosticarea malformaţiilor congenitale de cord dar şi pentru alte patologii cardiace unice sau în context de afectare multisistemică’’, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Iaşi.

De la începutul acestui an, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ’’Sf. Maria’’ din Iaşi au fost recepţionate lucrări de reabilitare şi modernizare cu investiţii de aproximativ 130 mil. lei. Odată cu construcţia unei noi unităţi de primiri urgenţe, investiţie de peste 36 mil. lei, spitalul a trecut prin cel mai amplu proces de modernizare din cei peste 50 de ani de existenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO