ZF Transilvania

Investiţie de peste 145 mil. lei pentru realizarea variantei de ocolire a municipiului Blaj, judeţul Alba

Investiţie de peste 145 mil. lei pentru realizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

17.01.2024, 17:03 105

Primăria Blaj, judeţul Alba, a demarat un proiect de investiţii de 145,3 mil. lei (aproximativ 29 mil. euro), fără TVA, finanţat din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Transport 2021-2027 şi de la Bugetul de Stat, prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, ce presupune realizarea variantei de ocolire a municipiului cu o lungime totală de 6,8 km.

’’Varianta ocolitoare a municipiului este cel mai important proiect de infrastructură din istoria Blajului, care ne va ajuta să asigurăm o conexiune rapidă a Blajului, prin intermediul viitorului Drum Expres Blaj-Teiuş, cu autostrada A10 (Sebeş-Turda), cu beneficii majore în dezvoltarea economică şi turistică a întregii zone. Varianta ocolitoare a municipiului Blaj va avea o lungime totală de 6,845 km, un viaduct în lungime de aproximativ 300 de metri şi 4 sensuri giratorii.’’, a transmis Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj.

Lucrările vor fi executate de asocierea dintre firmele Prenis (Blaj-lider), Dacia Faber (Cluj-Napoca), Explan (Cluj-Napoca) şi Infra Expert AD (Bucureşti). Perioada de implementare a investiţiei este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, respectiv 6 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO