ZF Transilvania

Investiţie de 79,6 mil. lei pentru construirea unui drum nou de peste 3 km în Oradea

Investiţie de 79,6 mil. lei pentru construirea unui drum...

Autor: Laurentiu Cotu

27.03.2024, 15:43 47

Primăria Oradea, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, au în plan o investiţie de 79,6 mil. lei (16 mil. euro) ce vizează asigurarea conectivităţii comunei Paleu prin cartierele Oncea, Soarelui, respectiv prin str. Uzinelor cu Şoseaua Borşului- DN1. Proiectul presupune construirea unui drum nou de peste 3 kilometri în Oradea, potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii orădene. Pe tot traseul acestui drum vor exista trei sensuri giratorii, cu două benzi de circulaţie a câte 3,5 metri fiecare, plus trotuare şi piste de biciclete pe ambele părţi (1,5 metri fiecare).

’’Parteneriatul dintre primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor constă în faptul că acesta din urmă are o axă specială dedicateă de finanţare prin Programul Regional Operaţional, prin care poate finanţa construirea pasajului din zona drumului Matei Corvin. Realizarea pasajului în valoare de aproximativ 40 milioane de lei va fi finanţat în cadrul acestui proiect comun de către Consiliului Judeţean Bihor, restul finanţării de până la 79,6 milioane de lei fiind asigurată de către primăria Oradea din fonduri proprii’’, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Oradea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO