ZF Transilvania

Investiţie de 59 mil. lei în devierea râului Someş pentru construirea noii piste a aeroportului din Cluj

Investiţie de 59 mil. lei în devierea râului Someş...

Autor: Laurentiu Cotu

07.11.2012, 16:39 405

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că autorizaţia de construire pentru lucrările de deviere a râului Someş în vederea finalizării noii piste a aeroportului internaţional Cluj-Napoca a fost semnată astăzi, valoarea investiţiei ridicându-se la 59,5 mil. lei (circa 13 mil. euro).

”Actul semnat azi presupune faptul că lucrările de deviere a râului Someş pot demara, iar asta ne va permite să continuăm construcţia noii piste a aeroportului. Constructorul se află în fază avansată cu etapa I a pistei, respectiv cu primii 2.100 de metri. În curând vom putea da drumul licitaţiei pentru restul căii de decolare-aterizare, de la 2.100 la 3.500 de metri’’, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Primul tronson de 2.100 de metri al noii piste de pe aeroportul internaţional Cluj-Napoca, investiţie în valoare totală de 137,8 mil. lei (circa 33 mil. euro), va fi finalizat cel mai devreme în primul semestru al anului viitor.

Lucrările de execuţie au fost demarate în luna septembrie a anului trecut de consorţiului format din companiile Icco-Systems, controlată de omul de afaceri Costan Călin Filimon, Construcţii Napoca şi Geo Arc.

Noua pistă a aeroportului din Cluj-Napoca va fi construită în două etape, începând cu acest prim segment de 2.100 de metri. Prelungirea ulterioară, până la 3.500 de metri, se va face după finalizarea procesului de despăgubiri şi deviere a cursului râului Someş. Actuala pistă a aeroportului din Cluj va fi păstrată ca şi cale de rulare. Reprezentanţii CJ Cluj spun că vor găsi finanţare şi pentru construirea terminalului cargo, ceea ce va permite dezvoltarea transportului de marfă.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO