ZF Transilvania

Investiţie de 55 mil. euro pentru construirea spitalului orăşenesc din Sinaia

Investiţie de 55 mil. euro pentru construirea spitalului...

Autor: Laurentiu Cotu

02.11.2023, 16:03 261

Guvernul României a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea spitalului orăşenesc Sinaia, investiţie de aproape 272,5 mil. lei (55 mil. euro). Actul normativ a fost necesar întrucât proiectul tehnic a trebuit adaptat la situaţia din teren, în vederea respectării normativelor tehnice, medicale, precum şi a condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

’’Oraşul Sinaia a solicitat suplimentarea dotărilor medicale şi crearea unor spaţii necesare relaxării şi odihnei cadrelor medicale. Îndeplinirea acestor cerinţe a condus atât la reconfigurarea funcţiunilor, recompartimentarea şi reamplasarea secţiilor medicale astfel încât să se asigure un flux medical optim, cât şi la mărirea suprafeţelor spitalului, a regimului de înălţime şi a numărului de paturi de spitalizare, de la 138 la 143’’, se arată în comunicatul de presă transmis de MDLPA.

În prezent spitalul orăşenesc din Sinaia funcţionează în 2 sedii, cu 4 linii de gardă: centrul de primiri urgenţe, medicină internă, specialităţi chirurgicale şi pediatrie. Servicii medicale în regim spitalizare de zi în specialităţile medicină internă, chirurgie generală, pediatrie, obstetrică-ginecologie, dermatovenerologie, ORL, pneumologie şi Urologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO