ZF Transilvania

Investiţie de 51 mil. lei pentru modernizarea a 10 km de drum din judeţul Sălaj

Investiţie de 51 mil. lei pentru modernizarea a 10 km de...

Autor: Laurentiu Cotu

29.08.2023, 16:08 2776

Consiliul Judeţean Sălaj a demarat un proiect de investiţii de aproximativ 51 mil. lei (10,3 mil. euro) pentru modernizarea DJ 108S (Zalha-Bezded-Cernuc), un tronson în lungime de 10,4 km din pământ şi piatră, aflat într-o stare avansată de degradare. Principalele lucrări ce vor fi executate în cadrul proiectului includ modernizarea structurii rutiere, refacerea/înfiinţarea podurilor şi podeţelor, amenajarea accesului la proprietăţi şi a staţiilor de autobuz, realizarea de şanţuri pereate, ziduri de sprijin şi rigole, montarea parapetelor de siguranţă, precum şi lucrări de semnalizare rutieră.

’’Prin această investiţie, ce deschide calea către abordarea unor proiecte viitoare, vom scoate din izolare satele din zonă, asigurându-le o mai bună conectivitate cu localităţile învecinate’’, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, într-un comunicat de presă.

Lucrările de modernizare vor fi executate de compania Transilvania Grand Construct din Bistriţa, cu afaceri de 44,7 mil. lei, profit de 2,1 mil. lei şi un număr mediu de 51 de angajaţi în 2022, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Durata de execuţie este de 20 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Proiectul privind modernizarea DJ 108S urmează să fie depus spre finanţare în cadrul Programului Regional 2021-2027.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO