ZF Transilvania

Investiţie de 368,5 mil. lei pentru retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timişoara

Investiţie de 368,5 mil. lei pentru retehnologizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

27.03.2024, 15:39 27

Primăria municipiului Timişoara a lansat proiectul privind retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiu în vederea conformării la normele de protectţia mediului privind emisiile poluante în aer şi pentru creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură urbană - etapa III - lot 1, investiţie de 368,5 mil. lei (peste 74 mil. euro), TVA inclus, din care 110 mil. lei (aproximativ 22 mil. euro) sunt din bugetul local al municipalităţii.

Obiectivul principal al acestui proiect este creşterea eficienţei energetice şi reducerea pierderilor de energie termică în reţeaua de transport. Vor fi reabilitaţi 13,4 km de reţele termice primare, prin înlocuirea conductelor uzate, cu un sistem modern preizolat. De asemenea, vor fi realizate cămine de termoficare noi, se vor înlocui vanele, suporturile din cămine, vor fi reabilitaţi stâlpii de susţinere pentru conductele supraterane şi alte lucrări colaterale. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 luni, iar durata totală de implementare a proiectului este de 36 luni. 

Proiectul va fi depus spre finanţare prin Fondul pentru modernizare, Program-cheie 5: Cogenerare de înaltă eficienţă şi modernizarea reţelelor de termoficare - Sprijin pentru modernizarea şi realizarea de centrale în cogenerare de înaltă eficienţă şi pentru modernizarea reţelelor de termoficare - Domeniul de investiţii 5.3: Sprijin pentru modernizarea şi dezvoltarea reţelei inteligente de  termoficare.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO